Think Healthy Interview

This is an interview published on the “Think Healthy” Blog- Enjoy the reading and let me know your thoughts at [email protected] or call me directly! Apple-think-healthy-ThinkstockPhotos-159290583-715x400

Pe Daiana am cunoscut-o in cadrul unui workshop de cunoastere personala si de echipa. Cu ea mi-am perfectionat setarea de obiective si am invatat cum sa-mi construiesc vision board-ul, pe care pur si simplu il ador.  Este coach profesionist, sau asa cum spune ea, se uita la instrumentul de leadership numit “coaching” ca la o profesie. Cu acreditare din partea Federatiei Internationale de Coaching (ICF) ca si profesionist la nivelul PCC- Professional Certified Coach, cu peste 2900 de ore de practica, ore de mentor coaching, de supervizare in coaching, Daiana mi-a acordat raspunsuri legate de fericire, motivatie, luare de decizii si leadership.

Cum ai ajuns sa faci asta si ce iti place cel mai mult la jobul tau?

Mi-am dorit foarte mult sa am abilitatile de coach profesionist, pentru mine, ca sa pot lucra mai bine cu colegii mei, pe vremea cand lucram intr-o companie multinationala. Cu timpul a devenit pasiune, vroiam sa asimilez tot mai multe tehnici pe care le folosesc coachii profesionisti. De la pasiune, am ajuns la profesie, mi-am luat prima acreditare de la ICF, ACC (Associate Certified Coach), pe urma a doua, PCC (Professional Certified Coach), a urmat o certificare in mentor coaching. De la profesie am ajuns la antreprenoriat, acum conduc propria mea companie de coaching si leadership si am privilegiul sa lucrez cu oameni extraordinari. Ofer de la coaching individual, de echipa-pentru companii, la training in coaching, mentor coaching pentru cei care deja sunt coachi si de anul trecut practic si supervizare in coaching(o conversatie ce ofera leader-ului un spatiu de reflectie in care se poate uita la cum isi poate imbunatati felul in care isi face treaba la serviciu.) Si uite asa am inceput sa fac ceea ce imi place mai mult, sa am conversatii valoroase cu leaderi si oameni de succes, carora sa le acord suport sa devina din ce in ce mai performanti in ceea ce aleg sa faca.

O sa pun eu intrebarea care poate e pe buzele tuturor: de ce au nevoie oamenii de life coach?

Ca sa isi atinga mai repede obiectivele. Ca sa obtina ceea ce isi doresc cu usurinta. Toti avem nevoie de cineva care sa ne insoteasca in “calatoria” noastra. Stiinta a demonstrat ca alaturi de cineva, in echipa, poti atinge mult mai repede ce iti propui decat daca ai fi singur pe acest drum. Alaturi de un coach profesionist poti descoperi perspective noi, poti obtine claritate asupra a ceea ce iti doresti cu adevarat, iti concentrezi atentia pe ce e important pentru tine si iei decizii mult mai repede.

Toti cei cu care lucrez recunosc ca, desi sunt persoane care au succes, isi doresc sa fie din ce in ce mai buni. Unii se intalnesc cu provocari care ii impiedica a se dezvolta in cariera, altii vor sa aiba curajul sa isi testeze ideile intr-un spatiu confidential, de incredere, altii isi doresc sa devina din ce in ce mai rapizi, altii mai puternici, altii vor sa isi cunoasca si sa isi depaseasca limitele.

Deci este despre lucruri care ne fac mai fericiti. Ce insemna fericirea pentru tine?

Fericirea pentru mine este un zambet in aici si acum. Ma simt fericita sa pot sa imi simt degetele pe tastatura cand scriu raspunsul la aceasta intrebare. Imi place sa spun ca fericirea este abilitatea de a te bucura de momentul prezent, fara sa iti doresti ca lucrurile sa fie diferite decat sunt.

Dar echilibrul? Cum l-ai descrie?

Eu ma simt echilibrata cand am o stare de bine, atunci cand am tot ce am nevoie atunci cand am nevoie, atunci cand ma simt bine fizic, emotional, mental si spiritual. Daca una dintre aceste zone este afectata negativ, toate celelalte sunt afectate. De aceea ma concentrez sa imi consolidez si sa imi mentin starea de sanatate, emotiile, sa observ ceea ce gandesc si sa fiu impacata cu mine.

De multe ori, am impresia ca oamenii se multumesc cu ceea ce primesc, fara sa-si doreasca mai mult sau mai bine. Ce crezi ca ii motiveaza pe oameni sa se apuce de orice care inseamna o schimbare, fie ca vorbim de slabit, apucat de sala, gasirea unui job, etc?

Raspunsul meu: Nevoia. Ori exista o aspiratie puternica, un obiectiv maret, ori exista o durere acuta, o nevoie care trebuie sa fie acoperita urgent. Orice inseamna schimbare implica un obiectiv clar, perseverenta, disciplina, alegerea de a face lucrurile un pic diferit decat le-am facut pana acum. De multe ori nu suntem dispusi sa platim pretul pentru aceasta schimbare.

Ai mentionat disciplina. Pe o scara de la 1 la 10, care este importanta disciplinei in ceea ce ne propunem sa facem?Dar al setarii de obiective?

Cand vine vorba de disciplina, pentru mine raspunsul de afla la 10. Noi suntem niste fiinte ale obiceiurilor. Suntem ceea ce facem in mod repetat in fiecare zi.

Setarea de obiective e importanta. Te ajuta sa ai claritate catre ce te indrepti. Si este util sa stii ce vrei. De multe ori cand vad o persoana trista vad si o persoana care nu stie ce vrea. Cand stii ce vrei si ai claritate catre ce te indrepti esti si determinat si motivat si gasesti resurse sa ajungi cat mai repede acolo.

Concret, sa zicem ca as vrea acum sa ma apuc de slabit dar efectiv nu pot sa ma abtin de la mancat dulce. Care ar fi sfatul pe care mi l-ai oferi? Cu ce sa incep?

Concret, as fi curioasa sa aflu care este limita ta maxima de mancat dulciuri – care e numarul de kilograme care te-ar face sa faci ceva diferit. Si ti-as propune sa incepi prin a afla raspunsul la intrebarea: “care e pretul pe care esti dispunsa sa il platesti pentru a slabi?” pentru ca de multe ori noi vrem sa obtinem multe, numai ca nu suntem dispusi sa platim pretul pentru a ajunge la obiectivul nostru. Vrei un sfat. Eu nu ma pricep la sfaturi, mai ales ca si mie imi plac dulciurile si le mananc foarte des. Si iti spun un secret, chiar daca iti dau eu un sfat, tu tot ce vrei tu o sa faci. De aceea imi place mie profesia pe care o fac, pentru ca nu iti spun ce sa faci, tu singura, daca e cazul, vei sti ce ai de facut.

In acest caz te-as mai intreba cat de important e pentru tine sa slabesti si ce esti dispusa sa faci pentru asta. Si gata! Restul este alegerea ta! E viata ta, tu alegi ce faci cu corpul tau si cat dulce ii dai, si desigur, efectele, tot corpul tau le simte. Asa ca stiu ca raspunsul este in alegerile tale.

Cu ce sa incepi? Pot sa iti spun cu ce as incepe eu pentru ca e un subiect care ma preocupa si pe mine: as incepe sa ma uit la alegerile pe care le fac si la fiecare dintre ele sa ma intreb daca ma ajuta cu obiectivul meu de a reduce kilograme.

Cat de importanta este o gandire sanatoasa in ceea ce facem si care sunt cele mai mici lucruri pe care trebuie sa le facem pentru a ajunge acolo?

Gandire sanatoasa- sa definim asta. Cred ca fiecare crede despre sine ca gandeste sanatos. E mai mult, zic eu, felul in care ne raportam noi la lucruri, oameni, situatii prin filtrele pe care ni le punem singuri. E important sa ne luam un timp al nostru si sa reflectam la ce inseamna gandire sanatoasa. Un prim pas ar fi sa ne oprim chiar acum si sa ne observam “autostrada” de ganduri care ne trec prin cap, sa ne uitam la ele cu curiozitate si sa ne “jucam” cu ele. Imaginati-va ca ar fi fluturi pe care vreti sa ii prindeti intr-o plasa, ce fel de “soiuri” ati prinde in plasa? Poate e dragut de observat.

Citatul favorit

“We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit.” Aristotel

Sfat general pentru cititorii Think Healthy

“Think Healthy”- e un sfat bun, zic eu! Un exercitiu zilnic de a ne observa cum felul in care gandim ne afecteaza sanatatea, felul in care ne petrecem timpul, alegerile pe care le facem, stilul de viata, mediul in care traim.

Daiana este si trainer de coachi si ii poate forma pe leaderi din companii, antreprenori, sa devina coachi profesionisti si sa se acrediteze si sa practice coaching-ul ca si profesie sau sa foloseasca abilitatile de coach profesionist in cariera lor, pentru a devini leaderi mai buni. Este si voluntar in Federatia Internationala de Coaching- unde estePresedintele reprezentantei din Romania, cu intentia de a creste notorietatea profesiei de coaching la nivel national si de a putea oferi ocazia cat mai multor oameni sa experimenteze acest nou instrument de leadership.

V-o recomand pe Daiana din toata inima si o sustin in planurile ei viitoare care cred ca sunt multe si frumoase.

27th

of February

60 executive coaching opportunities …

…and these only represent a tiny sliver of all that is out there for you..

One of the wonderful things about being a certified executive coach is the breadth of opportunities it opens up to you. Following is a very short list of some of the engagements that our alumni, my coaching colleagues, and I have participated in with clients. The text is framed to reflect the way that the client expressed the initial problem to us. When you join the Center for Executive Coaching, you get the tools, methods, and processes you need to deliver solutions to these leadership challenges — whether as an internal or external coach.

I personally guarantee that we provide you with more practical, results-driven content than other programs in the market — by far — when it comes to what it really takes to succeed and delight clients and their organizations. Unlike other training programs, we don’t merely show you how to ask a never-ending list of open ended questions to frustrate your clients. We give you approaches so that your clients get results using the most efficient and effective path possible, which is what they want and expect. We also provide you with deeper, more personalized, ongoing support — at no additional cost to you.

Take a look at the list below. It is only a small sliver of the number of opportunities that become available for you; it doesn’t even begin to discuss opportunities in training, facilitation, and group coaching (which we also show you how to offer). If you would like to get involved in this type of work, review our website in more depth and let’s schedule time to speak. My email is [email protected]

The list:

 1. I’ve taken on a new role and want to be sure to succeed.
 2. I’m frustrated with the pace of change in my organization.
 3. I am great at technology but not great at engaging people.
 4. We have an ad hoc team coming together to achieve a huge goal, but we all have different styles and interests; we want the support of a coach to keep us on track.
 5. I need to improve my leadership presence so that I can move to the C-suite.
 6. I need to improve my ability to communicate with investors so that my company attracts more funds.
 7. I want to become a leader of leaders so that I can move up and run a region/division within my company.
 8. I’ve been told I have only one way that I communicate and I need to be more flexible in different situations.
 9. I need help resolving conflicts that I have in my organization.
 10. I want to develop our board to be more effective.
 11. I need support setting and communicating strategy.
 12. We have a strategy but some of our major initiatives are not getting done.
 13. Our customer satisfaction scores are low and we need coaching to hold us accountable for improving them.
 14. I need to learn how to influence others with more impact, especially with some high stakes conversations that I have coming up.
 15. We have significant quality issues, and our team is not fixing them quickly enough.
 16. We need a kick in the pants because we are stuck in analysis paralysis and not taking action or getting results.
 17. Customers love the products and services I offer but I can’t scale my company quickly enough. I need a coach to help me clone myself and some members of my team so that we can grow faster.
 18. I’m worried that some company like Amazon is going to come in and destroy us.
 19. I need to get the right team in place to help us get where we need to go.
 20. We need a coaching program for our high potentials to move to the next level, and to build a pipeline of leaders.
 21. We need to coach our sales leaders to get past a specific milestone in their sales performance.
 22. We need to coach some of our unit leaders/branch managers to match the performance levels of our better achievers.
 23. I’ve been told that I have a behavior that could derail my career if I don’t change it.
 24. I need some coaching to learn about the nuances of the culture so I can fit in better.
 25. I need to be more politically astute when I try to get buy in for my ideas.
 26. I just want to be a better leader and would like some coaching to find at least one thing I can do better that will get me to the next level.
 27. I want a sounding board to confidentially discuss new opportunities and internal challenges.
 28. I want coaching for a career transition [within the organization, mid-career, encore career, to leave a legacy now that my career is over, to shift industries, to change functional roles, to start an entrepreneurial venture….]
 29. I have a very different style from my manager and am worried that our relationship is not great.
 30. I am taking on a role in a new country and want coaching to succeed with the transition.
 31. I want to exit my business and need coaching to prepare the organization for succession.
 32. I keep being passed over for the best opportunities in this company.
 33. We do succession planning reactively and I need a coach to help me make succession planning part of our culture.
 34. We have grown too quickly and need coaching to develop a pool of leaders who can help us strengthen the company and keep us growing without falling into chaos.
 35. We need coaches for our internal coaches, to serve as a sounding board for them.
 36. We have hired an employee engagement assessment firm to measure engagement and now need coaching and training to help improve the results.
 37. We have a number of technical experts moving into leadership roles and need coaching to help them develop the softer skills required.
 38. I need coaching on a specific skill [negotiation, asserting, public speaking, selling…]
 39. I was a great salesperson and now they’ve promoted me to sales management and I realize I am outside my depth.
 40. Our team is not working well together and we need an objective coach to get us back on track.
 41. I need someone who can role play high stakes conversation with me before I go into the actual meeting.
 42. We are in the midst of a merger and it isn’t working out because our cultures are too different. I need some coaching on how to bring our two organizations together.
 43. I am not comfortable delegating.
 44. I have trouble giving tough feedback to my people.
 45. I have trouble asserting and want a coach to help me learn how to assert without burning bridges or giving in too quickly.
 46. I don’t like conflict.
 47. I am missing deadlines and driving myself and others crazy because I need everything to be perfect.
 48. I feel like I might be burning out and don’t want this to happen to me.
 49. I need to shift from a command-and-control style to being more collaborative.
 50. I am a micro-manager and want coaching to change this behavior.
 51. I’m spending way too much time at work and not enough time with family or on taking care of my personal needs.
 52. I need to get better at giving and receiving feedback.
 53. We have a number of managers who tend to be abrasive, and need to soften their edges.
 54. I want support as I try to change the culture [to more entrepreneurial, more customer focused, more proactive, better quality, a safety mindset….]
 55. I run a family-owned business and we have a number of issues that go beyond simply running a business.
 56. I am overwhelmed with too many priorities and too little time.
 57. I make bad hiring decisions again and again and want to stop.
 58. My executive team is not aligned.
 59. We have four different generations here who do not seem to understand each other.
 60. We do not have enough representation from women or specific ethnicities and need to provide additional leadership development programs specific to the needs of these populations

Again, there are many more. To discuss your goals and whether our Certified Executive Coach training programs might be a fit for you, email me at [email protected] or call me on my cell at 0730.177.495

Content Source: Andrew Neiltlich- Founder of our Certified Executive Coach training programs in Florida, USA.

 

25th

of February

Supervision as a key role of maintaining professional standards of coaching practice

sI believe that in my profession, when I stop learning, I stop being effective. This is a short intro into the heart of the supervision definition and in the area of what mentoring, coaching and supervision have in common.

In the last years supervision has increasingly been seen as a vital part of the repertoire for most of the helping professions, doctors, therapists, counsellors, coaches, leaders and related fields.

Coaching Supervision is a supportive relationship in which you can reflect in depth about your current work in order to do it better. When you experience supervision you allow yourself to look inwards to what is happening to you as you work and look outwards to how the work is being done. From these reflections it is possible to discover new things, learnings, which will be used to increase the effectiveness of your work as a leader or as a professional coach.

Supervision gives you an opportunity to improve your professional practice.
What is supervision?
Working under supervision means that a coach uses the services of a coach supervisor to review their coaching practice with clients.Supervision focuses on the interactions between supervisor, coach, client and context with the aim of promoting effective practice. Supervision aims to build on the strengths and successes of the coach and address any weaknesses. Coaching Supervision supports an individual’s organisational, professional and personal objectives including focusing on competency, accountable
practice, continuing professional development and personal support, confidentiality, and highly ethical practice.
Who is supervision available to?
Supervision is available to any practitioner working as a coach or within a helping profession in the Social Services sector.
How long does supervision run for?
Supervision should take place regularly with the same supervisor over a continuous period of time. The length of supervision should be negotiated clearly between the supervisor and supervisee.

What supervision, coaching and mentoring have in common is a desire to improve practice through some kind of reflection. They all offer us an opportunity for us to keep growing, to feel listened and understood, and challenged when we discover, maybe, some of our blind spots.

This month I will speak about supervision as a key role of maintaining professional standards of coaching practice for ICF Romania at the event called: “Inspiring Talks with Professional Coaches”. If you read this and want to join you are more then welocume, all you have to do is to register HERE

What do you think? Do you want to experience coaching supervision? Share your thoughts, knowledge, and experience in the comments below!

14th

of February

What sets the Center for Executive Coaching apart from other coach training and certification programs?

There are many executive coach training and executive coach certification programs. In this article, we explain some of the reasons the Center for Executive Coaching is different.

1. We focus first on coaching methods and processes that get results for clients in specific situations. Other programs emphasize theory, or a particular philosophy. We start with the pressing challenges and opportunities that leaders face, and the most effective and efficient ways to coach them through their situation. Everything we do is grounded in the best practices and applied research based on neuroscience, emotional intelligence, psychology, and research from top business schools about leadership and management. However, the first rule in our program is to help clients get results and bring them value worth 5-10 times your fees and the time the client spends with you.

2. To us, a coaching designation is only a starting point. It is important to have, but not sufficient for success. Other programs start and end with your coaching designation. We go way beyond. We give you tools and methods to coach clients from start to finish. We show you how to set up a practice. We give you unmatched business development and marketing guidance. We provide ongoing support. No other program comes close to the level of support you receive with us, anytime you want it.

3. Proprietary, proven content. Other programs teach the basic coaching core competencies and generic listening skills, along with basic emotional intelligence, leadership, and psychology material that you can find in any book on the subject on Amazon. We give you content you can’t get anywhere else, based on years of testing and refining from actual work coaching clients in the field and discovering what gets results and causes clients to give referrals and invite the coach back for more work.

4. Our marketing guidance is the best in the industry. You receive our Business Development Intensive for Coaches, which includes over 18 hours of training plus toolkits to help you price your coaching programs, proposal templates, marketing examples, examples of effective websites, strategies to attract clients, and so much more. You also get one-on-one support directly from Daiana Stoicescu, Faculty Member for Center for Executive Coaching and you have access to the Founder and Director Andrew Neitlich, author of Guerrilla Marketing for Coaches and a sought-after expert and speaker on marketing for coaches. She reviews your marketing message and plan of action, and even helps you write your message and copy for your website if you request assistance. You won’t find better support. Also, you can contact us anytime — even years after you complete the program — to review a client opportunity or sticky coaching situation.

5. We recognize that you are probably going to want to do more than just coaching for your clients, and help you do it. Other programs assume you will only coach. That’s not how it works in the real world, at least not for top coaches. The best coaches do coaching, of course. However, clients also ask them to facilitate, assess, train, advise, and sometimes consult. Many engagements are hybrids of coaching and other services/solutions. We show you how to pivot so that you provide the solution your client expects. For instance, we now include a complete suite of facilitation solutions and our Master Facilitation Certification with our Certified Executive Coach programs, as an added bonus if you would like to take advantage of that content. Other programs leave you stranded as more of a commodity coach. Why set yourself up so narrowly? Our program prepares you to earn the right to be a true trusted advisor for your clients, and sit at the table with them as the highest-level strategic partner. We also guide you if you wish to write a book, speak, or undertake other projects to build your credibility as a coach and professional.

6. Personal support. You get on-one-one support whenever you need it. All you have to do is email us and we can schedule a meeting, usually within one business day. It is like having your own help desk on call for you.

7. The support is ongoing. It doesn’t end. We have members from 10 years ago who still contact us from time to time to check in and get our advice.

8. Your fellow students (we prefer to call them members) are fantastic. Top professionals from around the world join our program, so you get to learn from an amazing group of people. You can practice coaching with them and work with them to accumulate coaching hours for your ICF designation or BCC certification. Our members come from companies like Google, Microsoft, the US Marines, Coca-Cola, The US Air Force, the United Nations, Aflac, Xeros, New York Life, Stryker, Kaiser Permanente, Xerox, Booz Allen, Lexis Nexis, Procter & Gamble, Inland Steel, AT&T, Coca-Cola, Bristol-Myers Squibb, Partners Healthcare, Deloitte Consulting, Ralph Lauren, Macy’s, the NBA (National Basketball Association), Brown University, and so many more. They come from almost every sector and industry of the economy, from top leadership roles.  They are a big part of what makes our program great. Other programs will take everyone with a pulse and a checkbook. We screen many prospective members out, because our curriculum moves quickly and we look for members with a strong background and the ability to think quickly on their feet.

9.  You get proven, practical coaching methods, processes, and toolkits that have been road tested and proven around the world, in organizations of all sizes. Our proprietary Coach Master Toolkit is included in our certification program, and has become famous in the coaching community for its practical, results-driven approach. The 27 methodologies in the toolkit give you a guide to the key conversations to have with clients on their top leadership challenges. It allows you to show you have a proven methodology, giving you credibility in the marketplace. It also sets you apart as a coach that is efficient and effective, not yet another coach that just asks a series of open-ended questions that go nowhere and that frustrate clients. Don’t be a coach that cause clients to roll their eyes because you chose a training program telling you to just keep asking open-ended questions; big mistake! You need to know how to engage leaders and executives in conversations that move them forward and help them get insights. Our toolkit shows you how to bring value in a range of situations to your clients. They can also be used as training tools, inspiration for blogs and articles, and content for speeches and educational marketing. In short, they are a way to turbo charge your coaching practice and get it going quickly, while helping you be competent and feel confident as a coach.

10. The program is practical. It is not academic or theoretical, although it is grounded in best practices and applied theory from psychology, neuro-science, emotional intelligence and leadership research. There is no fluff. Everything we teach is meant to be applied in the field with clients in ways that get results — whether you are an internal or external coach.

11. We have almost two decades of experience and a great track record of delighted graduates. In fact, approximately 60% of our members come to us through referrals from other members.

12. The program is flexible for your busy schedule. Everyone who takes our program is busy with work, children, studies…. Our program lets you study at your pace. If you have just 3-4 hours per week you can complete our distance program in 2-4 months and our ICF program in 7-9 months. You can come to an in-person seminar and get Certified there. You can join our live tele-classes, and if your schedule doesn’t work for those, you can listen to the recordings. There is always a way to fit the program into your schedule if you really want to become a certified executive coach with us.

13. The program is modular so that you can choose what works for your budget. You can start with our online program. Then, if you wish, you can add the ICF mentor coaching later on. You can also add a seminar later on, all at no penalty. We will credit your investment to our full certification program if you choose to upgrade. Also, we can stretch out payments to make the investment work for your monthly cash flow needs.

14. The faculty is excellent — and all of us have successful coaching practices. Did you know that at many other coaching schools the faculty have almost no clients? Not here. Our coach trainer and mentor coach Daiana Stoicescu is an PCC with the ICF and has an amazing coaching practice. Our expert on assessment tools, Doru Dima from Great People Inside, has a 7 figure practice and knows assessments and coaching inside out, having worked with some leading Fortune 500 companies. Founder and Director Andrew Neitlich has been coaching for over two decades, and continues to dedicate half of his time to coaching clients, in addition to coaching CEC members. Other members of our faculty are also here to help, and they all run very successful practices.

15. With our anytime admission, you can start when you want, and there is no time limit to complete the program. Other programs force you to start at a certain date. Not us. Our rolling admission lets you start when you want. We have an orientation process that gets you up to speed so you can hit the ground running and get access to all resources on your timeline. Also, you can go at your pace, without a time limit to complete the program. We realize you are busy and have designed the program for maximum flexibility with busy professionals like you in mind.

16. We match you up with a pool of fellow students/members for coaching practice, and this accelerates your skills as well as paid coaching hours if you seek and ICF designation. We have a large pool of coaches who want to get their ICF designation. We match coaches up regularly so that they can work together. By working with other coaches, practice hours count as PAID hours. That way, you are eligible for your ICF designation more quickly. If you have extra time, we can match you up with other coaches who also happen to have time, and you will be pleasantly surprised at how many practice hours you can log. One member recently told us, “This is a great feature of your program! I only have a couple of clients right now but with your pool of coaches I can very quickly get the hours I need to apply to the ICF.”

17. We have been helping aspiring executive, leadership, career, and business coaches be successful for almost two decades; we know what we are doing. New coach training companies spring up all the time. Many offer low cost, cheap programs that won’t get you results and will have you regretting your decision if you go with them (it’s not that you get what you pay for; you either get what you need to succeed or you get nothing at all). Many are fly-by-night. Many are life coaching companies that claim to teach executive coaching, but with approaches that don’t work in the corporate/organizational marketplace. Many take an overly academic or theoretical approach that will frustrated professionals who have a more practical, business-oriented mindset. We have been doing this a long time. We learn constantly from the market, because we also work as coaches, and we keep refining our methodologies as the market continues to evolve. We don’t want to be the biggest — just the best — at least for seasoned, highly intelligent professionals who are serious about getting results for executives, leaders, entrepreneurs, professionals, and up-and-coming talent.

The above are only some of the things that set us apart. The bottom line is that we help you get great clients and coach them to success, so that you succeed, too — whether you are an internal or external coach. Contact us at 0730.177.495 or [email protected] to set up time to discuss your goals in more depth. All we ask is that you first explore our website so that you understand our programs and pricing, and that you also tell us a bit about your background and goals when you reach out to us by email. Thanks!

20th

of December

We are currently at the beginning of the 4th industrial revolution

Disruptive innovations create new business opportunities and models while destroying the old ones. Technology has already started replacing a vast majority of jobs, creating others and reshaping the way in which we do business.

We are currently at the beginning of the 4th industrial revolution

Professional transformations are set in motion by globalisation and technological revolutions, especially a digital revolution – going from mechanical technology towards digital technology. The speed at which these changes are occurring is not going to slow down – in the next 20 years we will witness a continuous revolution of the workplace and workforce, marked by volatility, uncertainty and complexity..

Whilst the majority of people accept that these changes will revolutionise what we call “work” today, many analysts have opposing views regarding the characteristics of these changes and who will get the most out of them. On one hand, there are optimistic predictions regarding the future of work, where machinery will assist man in performing menial tasks, allowing people to enjoy more interesting jobs, with a better pay and more free time. On the other hand, there are some pessimistic predictions which portray a future where technology is threatening jobs and communities altogether.

The Great People Inside Conference: HR (R)Evolution will launch into interesting and challenging discussions regarding the pace of technological changes being made, the effects it has on jobs and the implications it has on HR, organisations, and employees.
Assembling specialists, practitioners and opinion leaders known worldwide, the 2-day programme combines thematic presentations, bold conversations and group discussions in an interesting manner, with the purpose of discovering techniques and strategies that will determine success in the near future, eliminating the uncertainty of this transitional moment and preparing for the rapid changes that occur in the workforce.
An event dedicated to sharing ideas, inspiration and information regarding the future of work.

According to a report done by Microsoft and Future Laboratory:

“Around 65% of school pupils will move igreat people inside confnto careers that don’t even exist yet. By 2025, the vast majority of the workforce will consist of the generation that has grown up while using mobile devices as the main source of interaction.”

Be inspired by internationally-renowned speakers. These remarkable individuals will motivate, inform and drive you to enact positive change in your personal life and in your organization.

I will be there with a booth representing ICF Romania!

04th

of October

Do you have awareness in conversation?

As you know, I work as an executive coach and I have a strong interest in conversation. When I hear a conversation I look at it with curiosity and I follow the exchange between two people. I often wonder how conversations can change if you pause between words. Wherever your starting point, I believe you will discover for yourself ways in which you can contribute differently to conversations.

Here are some questions for you to answer: (more…)

14th

of February

New Mentor Coaching Group starts in February

Mentor Coaching is an important requirement of the ICF (International Coach Federation) Credentialing process and is vital to the development and growth of the individual seeking an ICF Credential.

Mentor Coaching provides professional assistance in achieving and demonstrating the levels of coaching competency demanded by the desired credential level sought by a coach‐applicant (mentee).

Whether you are considering achieving your first ICF credential: Associate Certified Coach (ACC), or achieving the next level of credential, Professional Certified Coach Credential (PCC), this program will enrich and expand your knowledge and comfort with the 11 Core Competencies and provide you with a “coaching tune-up”.

We will work one-on-one or in small groups over a series of 10 sessions at a time and place that fits your schedule and activities. The one-on-one sessions can be done in person, by phone or ZOOM/Skype. It’s flexible and very personalized. You will need to set the timing and pacing of the sessions.

 

 

 

 

 

 

You have below all the information you need to make a decision. The bottom line: If you are a good fit for this program, I will go out of my way to help you succeed as a coach, feel confident and competent, and turn your passion for coaching into success.
If you think there is a fit email me at [email protected] to set up a meeting.

Thank you for your time and I look forward to speaking with you. http://www.daianastoicescu.com/program/group-mentor-coaching-for-acc-and-pcc-coaches/

31st

of January

Would you rather be seen as a strategic advisor or a coach?

The Center for Executive Coaching trains people to be great executive
and leadership coaches. So it might seem strange that when we
talk about attracting clients, we suggest that you avoid using
the word coach unless the prospective client is specifically seeking
coaching.

Instead, we want our members to be seen as strategic advisors. A
strategic advisor earns a trusted role with clients, and clients seek us
out for assistance with their most important challenges, opportunities,
and decisions. Most strategic advisors wear multiple hats as needed,
depending on their skills, experience, and passion. Hats can include
coaching, mentoring, assessing, consulting, facilitating, training,
and more – whatever is needed to provide valuable solutions and
help the client get results. We aren’t hung up about titles.

However, even if all you do is coaching, you can still position
yourself as a strategic advisor vs. a commodity coach.

Here is why it is better to be a strategic advisor than a coach: (more…)

30th

of November

What is a Vision Board?

Create your own vision board. But What is a Vision Board? A vision board is a tool used to help clarify, concentrate and maintain focus on a specific goal. Literally, a vision board is any sort of board on which you display images that represent whatever you want to be, do or have in your life.

What’s the point of making a vision board? Simply put, we humans tend to be a very busy species and constantly bombarded by distractions. Creating and using vision boards serves several purposes, some of which include helping you to: Identify your vision and give it clarity. Reinforce your daily affirmations. Keep your attention on your intentions

What we focus on expands. When you create a vision board and place it in a space where you see it often, you essentially end up doing short visualization exercises throughout the day.

What do you think? Will you create a vision board if you don’t have one already? I hope the answer is yes.

Cheers to a bright 2017! You may want to register here http://www.daianastoicescu.com/visionboard/

14th

of November